Bemutatkozás

A Kulcsi Kistérségi Egészségügyi központ bemutatása

a klinika képe

Kulcs község a Duna jobb oldalán Rácalmás és Adony között található. Dunaújvárostól 15 km-re északra, Budapesttől 50 km-re délre fekszik.

A Duna parti település jó levegőjével, kitűnő környezeti adottságaival optimális feltételeket biztosít a szolgáltatást igénybevevők részére.

A település kiemelkedően jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, színvonalát jelentősen emelte az M6-os autópálya átadása, valamint a Pentele-híd létesítése. A közúti, vasúti és vízi közlekedés legfontosabb folyosói érintik. A település mellett halad el a 6. sz. Budapest – Dunaújváros – Szekszárd – Pécs – Barcs főút. A település a Duna és a 6. sz. út között helyezkedik el.

Története a középkorra nyúlik vissza, amikor Szent István király 1025-ben a Veszprém-völgyi apácáknak a mai Kulcs területén fekvő Szántó nevű helységet. A tatárjárás pusztításai után ezt az elvadult helyet királyi vadászterületként tartották nyílván.

A NAPFÉNY 2001 Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft immár 17 éve foglalkozik járóbeteg szakellátás és egynapos sebészet üzemeltetésével.

2004. június 14-én épült meg a Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ, amely modern, felszerelt épületben fogadja a gyógyulni vágyó betegeket.

A NAPFÉNY 2001 Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft a járóbeteg szakellátás vonatkozásában területi ellátási kötelezettséggel működő egészségügyi szolgáltató. A TB finanszírozott területi ellátási kötelezettség hét települést érint, egyéb települések lakosai, valamint a Dunaújvárosból kijáró betegek számára a szolgáltatások igénybevétele fizetés ellenében biztosított.

A jelenlegi szakrendelő főbb működési paraméterei, infrastruktúra bemutatása:

  • Az elsődleges ellátási terület 7 település – Adony, Beloiannisz, Besnyő, Iváncsa, Kulcs, Pusztaszabolcs, Rácalmás – lakosságára (közel 23.000 fő) terjed ki, azonban a ténylegesen ellátott lakosság a modern feltételeknek köszönhetően messzemenően több ennél.
  • Az Egészségügyi központban járóbeteg szakellátás keretén belül általános belgyógyászati, általános sebészeti, bőrgyógyászati, érsebészeti, fül-orr-gégegyógyászati, kardiológiai, neurológiai, plasztikai sebészeti, pszichiátriai, szemészeti, szülészet-nőgyógyászati, ortopédiai, traumatológiai, ultrahang diagnosztikai, urológiai tevékenység folyik.
  • A Központban jelenleg 120 TB finanszírozott szakorvosi órában működik járóbeteg szakellátás.
  • A Központ helyt ad Kulcs lakosságának háziorvosi ellátásának és központi háziorvosi ügyeletének is.
  • Az alapellátási sürgősségi ügyelet szempontjából a területi ellátási kötelezettségbe beletartozó Rácalmással együtt a teljes ellátott lakosságszám 29.000 fő.
  • Az egynapos sebészet országos ellátási körzettel, TB finanszírozással és magán ellátással egyaránt magas kihasználtsággal működik.
  • Az egynapos sebészet területén arthroscopos térdműtétek, általános sebészeti, baleseti sebészeti, fül-orr-gégészeti, katarakta műtétek műlencse beültetéssel, nőgyógyászati, ortopédiai, szemészeti és urológiai szakterületen végez az Egészségügyi Központ műtéteket. A központ megteremtette a műszeres feltételeit az ultrahang-vezérelt aranyér műtétek végzésének is.


Bejelentkezés

Kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ
2458 Kulcs, Rákóczi utca 139.

tel/fax: 25 / 251-063, mellék: 101
tel/fax: 25 / 509-060, mellék: 101

Hétfőtől-péntekig: 07:00 – 19:00 óra között